Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © BELGA

Pendelaar is het beu dat zoveel reizigers coronamaatregelen op de bus niet volgen: “En dan vragen ze zich af waar al die besmettingen vandaan komen”

Dilbeek/Roosdaal/BrusselBusreizigers zijn verplicht om op de bus - én op het perron - een mond-neusmasker te dragen. Op sociale media regent het al weken reacties van gefrustreerde reizigers die zich ergeren door mensen zich niet aan die regels houden. Wij gingen in gesprek met de 53-jarige D.C., die al meer dan dertig jaar met de bus naar zijn werk in Brussel pendelt. “Meer dan 20 procent van de reizigers draagt op mijn lijnbus het mondmasker niet, of niet correct. Er is ook geen controle op”, vertelt hij. Volgens De Lijn ligt de verantwoordelijkheid tot controle bij de politie. Commissaris Serge Roelens stelt dat er wél geregeld controleerd wordt op de perrons, maar dat ze de komende weken extra zullen inzetten op controles tijdens de rit zelf. 

 1. Chocoladebedrijf Pure Chocoa maakt thuis zelf chocolade via ‘back to basics’ proces: “Nooit te oud om dromen uit te laten komen”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Chocolade­be­drijf Pure Chocoa maakt thuis zelf chocolade via ‘back to basics’ proces: “Nooit te oud om dromen uit te laten komen”

  Philippe en Marleen van chocoladebedrijf Pure Chocoa in Dilbeek maken al bijna drie jaar hun eigen chocolade. De productie ervan doen ze gewoon thuis, in hun eigen atelier. De verkoop van de producten doen ze via thuisverkoop, markten of via hun foodtruck. Wij gingen een kijkje nemen bij Pure Chocoa om te zien hoe ze die al lekkere chocolade maken. “Van ‘s morgens tot s’ avond kan Philippe over niets anders praten dan chocolade en bonen”, lacht Marleen.
 1. Team Kattem roept op: “Toeter en klink samen met de buren”
  Kattem

  Team Kattem roept op: “Toeter en klink samen met de buren”

  Team Kattem, een groep van geëngageerde inwoners van het Roosdaalsde gehucht Kattem, lanceert onder de naam ‘Kattem Klinkt’ een oproep om meer verbondenheid tussen de bewoners te creëren. Er wordt gevraagd deze en volgende maand te toeteren en vervolgens het glas te heffen met de buren. De vereniging wil op deze manier ook letterlijk van zich laten horen nadat verschillende activiteiten noodgedwongen werden afgelast.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 3. Bakkers Mo en Abdel schenken taarten aan AZ Sint-Maria: “En wie het moeilijk heeft kan op gratis brood rekenen”
  Roosdaal/Halle

  Bakkers Mo en Abdel schenken taarten aan AZ Sint-Ma­ria: “En wie het moeilijk heeft kan op gratis brood rekenen”

  Bakkers Mo (27) en Abdel (29) van bakkerij Bouakline uit Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek hebben twee taarten geschonken aan het personeel van het AZ Sint-Maria Halle. De broers trakteren verschillende ziekenhuizen om het personeel een hart onder de riem te steken tijdens deze uitputtende weken en maanden. En dat de twee een goed hart hebben blijkt ook uit het feit dat ze gratis brood, taart en gebakjes schenken aan mensen die het moeilijk hebben.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië