Een voorbeeld van een bericht dat slachtoffers via sms kunnen ontvangen.
Volledig scherm
Een voorbeeld van een bericht dat slachtoffers via sms kunnen ontvangen. © Mozkito

Parket merkt stijging van oplichting via sms op: “Oplichters doen zich voor als bankmedewerkers”

Het parket Halle-Vilvoorde stelt de laatste tijd een toename vast van het aantal mensen die slachtoffer zijn geworden van oplichters die via sms te werk gaan. Het parket wil de bevolking dan ook waarschuwen voor deze vorm van oplichting. Slachtoffers verliezen honderden tot soms duizenden euro’s.

  1. Gekste uitvluchten passeren revue tijdens coronazitting. Politierechter dreigt met celstraffen: “Boetes werken duidelijk niet bij u”
    PREMIUM

    Gekste uitvluch­ten passeren revue tijdens coronazit­ting. Politie­rech­ter dreigt met celstraf­fen: “Boetes werken duidelijk niet bij u”

    Ze vluchtten aan 160 kilometer per uur weg van de politie of doken in de velden wanneer agenten binnenvielen op illegale feestjes. Een vijftigtal mensen stond maandag voor de politierechter in Halle nadat ze tijdens de lockdown de coronaregels overtraden. Vooral jongeren verschenen voor rechter Johan Van Laethem. Maar ook mannen die tot zes keer toe de regels aan hun laars lapten of na 49 veroordelingen een laatste keuze kregen: “Het wordt een werkstraf of een gevangenisstraf”, klonk het een paar keer scherp. De gekste uitvluchten en strafste feiten op een rij.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement