Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Oproep naar spullen om weg te schenken tijdens vijfde weggeefbeurs in GC Het Koetshuis

RoosdaalDe gemeente Roosdaal organiseert dit weekend samen met OCMW en Logo Zenneland voor de vijfde keer een weggeefbeurs. Inwoners kunnen deze week nog heel wat spullen in goede staat afleveren die vervolgens tijdens de beurs weggeschonken worden aan zij die interesse hebben.

0 reacties

 1. Op deze plekjes maakt Sinterklaas dit jaar z'n intrede in het Pajottenland en de Ring
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  Op deze plekjes maakt Sinter­klaas dit jaar z'n intrede in het Pajotten­land en de Ring

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Vilvoorde, Halle, Meise en Tervuren al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Allemaal Warm schuift op naar mei, nu al 2.000 euro in pot voor goede doelen
  Liedekerke

  Allemaal Warm schuift op naar mei, nu al 2.000 euro in pot voor goede doelen

  Zijn vrouw had hem gesmeekt om het vanaf volgend jaar wat kalmer aan te doen, maar noodgedwongen zal Hans Jünger (59) volgend jaar nog moeten uitpakken met de derde editie van Allemaal Warm. Die stond gepland voor volgende maand, maar de slechte coronacijfers gooien roet in het eten. Dankzij Hans’ schitterende prestatie door te voet naar Compostella te trekken, zit er op voorhand wel al 2.000 euro in de pot voor de twee goede doelen.