Sonja en Patrick Covens kwamen kijken naar het berichtje dat ze instuurden voor hun overleden vader.
Volledig scherm
PREMIUM
Sonja en Patrick Covens kwamen kijken naar het berichtje dat ze instuurden voor hun overleden vader. © Tom Vierendeels

“Moest dit nu eens echt zijn...”: inwoners van Roosdaal sturen massaal hun Mooiste Bericht naar hun dierbare overledenen

Roosdaal“Het is natuurlijk niet echt, maar wat zou het fijn zijn moest papa onze boodschap kunnen lezen.” Sonja en Patrick Covens gingen maandagavond een kijkje nemen aan de Sint-Gaugericuskerk in het centrum van Pamel. Op de gevel worden tot en met zondag boodschappen geprojecteerd van nabestaanden, gericht aan een dierbare overledene. Naast Roosdaal nemen nog vier Vlaamse steden en gemeenten deel aan de actie ‘Boodschap aan de overkant’ van Reveil en DPG Media.

0 reacties

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”