De nieuwe huisnummers zijn reflecterend.
Volledig scherm
De nieuwe huisnummers zijn reflecterend. © RV

Gemeentebestuur Roosdaal verdeelt gratis reflecterend huisnummers

RoosdaalSommige huizen hebben geen huisnummer of soms zijn ze niet goed zichtbaar van op de openbare weg vooral ’s nachts of bij slecht weer terwijl een goed leesbaar huisnummer bij dringende interventies belangrijk is. Het gemeentebestuur van Roosdaal wil hier iets aan doen en biedt daarom een gratis reflecterend huisnummer aan.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Buurt verzet zich tegen Affligemse windturbines naast E40: “Ongezien in Europa”
  Affligem
  2

  Buurt verzet zich tegen Affligemse windturbi­nes naast E40: “Ongezien in Europa”

  Het openbaar onderzoek naar de bouw van twee windturbines door Engie en Eoly in Affligem is van start gegaan. Voor het actiecomité Affligem Windstil het signaal om massaal naar buiten te komen. Ze verzetten zich tegen de bouw van twee turbines op die locatie. Het gemeentebestuur gaf eerder ook al aan dat het alle middelen zal aanwenden om zich te verzetten. “Maar de Vlaamse regering moet beslissen en dus willen we met bezwaarschriften duidelijk maken dat ook de bevolking tegen is”, zegt Vincent Daenen van het actiecomité.