Het terras van het jeugdhuis werd ingekleed met lampen én bubbels die ver genoeg uit elkaar stonden.
Volledig scherm
Het terras van het jeugdhuis werd ingekleed met lampen én bubbels die ver genoeg uit elkaar stonden. © Mozkito

Geen Splintertime voor Jeugdhuis Splinter in Roosdaal, wél Splinter Open Air

Splinter Open Air werd afgelopen weekend het coronaproof alternatief voor het gekende, maar afgelaste feestweekend Splintertime. De leden van jeugdhuis Splinter hebben er dan ook alles aan gedaan om er een veilige eerste knaleditie van te maken.

  1. Daling van aantal besmettingen in Roosdaal op woensdag 7 oktober

    Daling van aantal besmettin­gen in Roosdaal op woensdag 7 oktober

    In Roosdaal zijn er op één dag 5 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 6. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 39 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Roosdaal komt dat getal nu op 334 te liggen. Roosdaal heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Coronacijfers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatregelen: “Zinloos met oog op strengere federale richtlijnen”

    Coronacij­fers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatrege­len: “Zinloos met oog op strengere federale richtlij­nen”

    Er komen voorlopig geen provinciale coronamaatregelen in Vlaams-Brabant, hoewel het aantal besmettingen in enkele gemeenten rond Brussel ronduit zorgwekkend stijgt. Zo staat Machelen al enkele dagen in de nationale top 10. Voorlopig dus geen nieuwe maatregelen, maar de politie gaat wel strenger controleren, onder andere in sportkantines.