Veerle Van Ginderachter en Baud Geirnaert met zoontje Matte (10) aan de Smulhoeve in Liedekerke. In hun hand hebben ze het lievelingsijsje van Wats (links).
Volledig scherm
PREMIUM
Veerle Van Ginderachter en Baud Geirnaert met zoontje Matte (10) aan de Smulhoeve in Liedekerke. In hun hand hebben ze het lievelingsijsje van Wats (links). © Tom Vierendeels/Rv

Bijna een jaar geleden stierf Wats (11): “Nog steeds geen doodsoorzaak, maar we houden herinnering levend dankzij fiets-en wandelroutes langs zijn favoriete plekjes”

Roosdaal/regioWats Geirnaert uit Roosdaal. Voor altijd 11 jaar. Voor altijd de kranige wielertoerist van papa Baud en mama Veerle. Vorige zomer overleed de jonge knaap zachtjes en pijnloos thuis in zijn slaap. “Blij dat hij toch niet heeft afgezien. Maar bijna een jaar later weten we nog altijd niet waarom Wats plots stierf”, klinkt het. “Onze grootste angst was dat hij vergeten zou worden.” Daarom loopt nu de Tour de Wats: drie bewegwijzerde fiets- of wandelroutes door het Pajottenland langs Wats’ favoriete plekjes. Aan de actie is ook een goed doel gekoppeld.

1 reactie

  • frans pardaens

    2 jaar geleden
    Triestig maar ook zo mooi verhaal van vriendschap ! Veel succes met jullie actie !