Een brandweerman aan de slag tijdens het verdelgen van een nest van de Aziatische hoornaar (l.).
Volledig scherm
PREMIUM
Een brandweerman aan de slag tijdens het verdelgen van een nest van de Aziatische hoornaar (l.). © Mozkito

“Aziatische hoornaars zijn bijzonder sluw en spuiten gif in de ogen”: op stap met de speciale eenheden onder de wespenverdelgers

“Ze zijn bijzonder sluw. Als we nog maar naar hun nest kijken weten ze al dat we op hen uit zijn.” Brandweerzone Vlaams-Brabant West heeft een speciaal opgeleid team in de rangen dat jacht maakt op de Aziatische hoornaars. De wespensoort is vooral een bedreiging voor onze bijtjes. “Maar als je te dicht bij het nest komt, vallen ze onverwachts aan of spuiten ze hun gif in je ogen”, luidt het.

  1. De coronacijfers in Roosdaal van donderdag 8 oktober

    De coronacij­fers in Roosdaal van donderdag 8 oktober

    In Roosdaal zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 40 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Roosdaal op 343 te liggen. Omdat Roosdaal meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. De coronacijfers in Roosdaal van donderdag 15 oktober

    De coronacij­fers in Roosdaal van donderdag 15 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Roosdaal minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 50. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Roosdaal komt dat getal nu op 429 te liggen. Roosdaal heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.