Adrienne Evenepoel ontving een legpenning, een boeket bloemen en een dichtbundel.
Volledig scherm
Adrienne Evenepoel ontving een legpenning, een boeket bloemen en een dichtbundel. © Mozkito

Al meer dan 70 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis: Adrienne (89) krijgt hoogste onderscheiding

Adrienne Evenepoel (89) is door het Rode Kruis in de bloemetjes gezet omdat ze al meer dan zeventig jaar vrijwilliger is bij de hulpdienst. Ze is zo ook een van de oudste vrijwilligers in ons land binnen het Rode Kruis. Ze ontving een speciale legpenning, de hoogste die je binnen het Rode Kruis kan ontvangen.

  1. Gekste uitvluchten passeren revue tijdens coronazitting. Politierechter dreigt met celstraffen: “Boetes werken duidelijk niet bij u”
    PREMIUM

    Gekste uitvluch­ten passeren revue tijdens coronazit­ting. Politie­rech­ter dreigt met celstraf­fen: “Boetes werken duidelijk niet bij u”

    Ze vluchtten aan 160 kilometer per uur weg van de politie of doken in de velden wanneer agenten binnenvielen op illegale feestjes. Een vijftigtal mensen stond maandag voor de politierechter in Halle nadat ze tijdens de lockdown de coronaregels overtraden. Vooral jongeren verschenen voor rechter Johan Van Laethem. Maar ook mannen die tot zes keer toe de regels aan hun laars lapten of na 49 veroordelingen een laatste keuze kregen: “Het wordt een werkstraf of een gevangenisstraf”, klonk het een paar keer scherp. De gekste uitvluchten en strafste feiten op een rij.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement