Het ambitieuze project Winterlicht wordt door corona beperkt gehouden
Volledig scherm
Het ambitieuze project Winterlicht wordt door corona beperkt gehouden © GEDR

Winterlicht 21 vindt enkel plaats op de Kleine Markt, met covid safe ticket, mondmaskers én optredens

RONSEDe kerstmarkt op 17, 18 en 19 december vindt enkel plaats op de Kleine Markt. Daar wordt uitsluitend eten en drank voorzien in de horecazaken volgens de geldende regels. Alleen de optredens van de professionele artiesten blijven op de affiche staan.

 1. Arno en Marie van Taverne Verdi vinden meldingen over lawaaihinder van café er ver over: “Enkel bij uitzonderlijke gelegenheden en altijd dezelfde twee buren”
  PREMIUM
  RONSE

  Arno en Marie van Taverne Verdi vinden meldingen over lawaaihin­der van café er ver over: “Enkel bij uitzonder­lij­ke gelegenhe­den en altijd dezelfde twee buren”

  Arno Vandenhoucke (31) en Marie Wieleman (28) vieren in januari dat ze vijf jaar de zaakvoerders zijn van Taverne Verdi op het Jean-Baptiste Guissetplein. Dat zal dan toch in stilte moeten gebeuren, want na klachten van buren mogen ze conform hun vergunning nog maximum 49 klanten ontvangen die hoogstens 85 decibels aan geluid produceren.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.