WinG in Triamant Ronse. Vier jongeren kunnen er onder begeleiding de overstap maken van jeugdhulp naar zelfstandig wonen.
Volledig scherm
WinG in Triamant Ronse. Vier jongeren kunnen er onder begeleiding de overstap maken van jeugdhulp naar zelfstandig wonen. © Ronny De Coster

WinG in Triamant begeleidt jongeren in de stap van jeugdhulp naar zelfstandig wonen

Vzw Amon, een organisatie voor bijzondere jeugdzorg in Zuid-Oost-Vlaanderen, heeft in Triamant Ronse het project WinG voorgesteld. Vier jongvolwassenen kunnen terecht in de studio’s van Triamant waar ze leren om zelfstandig te wonen.

0 reacties

 1. Leo Verstichel van net opgerichte sociale huisvestingsmaatschappij maakt geheime info openbaar: “Impulsieve reactie uit ergernis om politieke spelletjes”
  PREMIUM
  RONSE

  Leo Verstichel van net opgerichte sociale huisves­tings­maat­schap­pij maakt geheime info openbaar: “Impulsieve reactie uit ergernis om politieke spelletjes”

  Wie graag al eens geheime info krijgt, moet naar de gemeenteraad in Ronse. Daar heeft Leo Verstichel (CD&V), raadslid en kersvers ondervoorzitter van de net gefusioneerde sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen, op de jongste zitting informatie vrijgegeven uit een geheim document. Hij wou daarmee bevestigen dat er in Ronse een vestigingsplaats van de maatschappij behouden blijft. Burgemeester Luc Dupont, overigens een partijgenoot, had geweigerd om bewijs daarvan zwart op wit te tonen.
 2. De 10 favoriete plekjes van biersommelier Sofie Vanrafelghem in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen/Denderstreek

  De 10 favoriete plekjes van biersomme­lier Sofie Vanrafelg­hem in de Vlaamse Ardennen en Dender­streek

  Sofie Vanrafelghem (39) uit Kruisem was de eerste vrouwelijke biersommelier van België. Als bezielster van Sofie’s World geeft ze advies aan restaurants, winkels, brouwerijen en organisaties van België, New York tot in Dubai. Voor haar zesde bierboek ‘Op café in Wallonië’ verzamelt ze de 200 leukste bierplekken van Wallonië. Maar wat zijn haar eigen favoriete plaatsen in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek om te genieten van een biertje of andere geneugten van het leven?
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?