De bewuste foto van Aya kwam niet op de Facebookpagina van de Da Vinci Campus omdat ze een hoofddoek draagt.
Volledig scherm
De bewuste foto van Aya kwam niet op de Facebookpagina van de Da Vinci Campus omdat ze een hoofddoek draagt. © rv

“Wij kunnen jouw foto niet op Facebook zetten omdat je een hoofddoek draagt”: studente (19) voelt zich gediscrimineerd na mail van leerkracht

“We kunnen jouw foto niet posten op Facebook omdat je een hoofddoek draagt.” Deze reactie kreeg Aya Ouday van een leerkracht van de Da Vinci Campus Ronse. De leerlinge had een hele dag deelgenomen aan de YOUCA Action Day voor het goede doel en wilde net als de andere leerlingen van haar school tonen hoe ze die dag had beleefd.

86 reacties

 • rik van dijck

  2 jaar geleden
  Ge leeft , woont en werkt in BELGIË , pas u gvd aan . Wij gaan toch ook niet in jullie land de regels en wetten stellen of veranderen !!! Kunt ge der nie me leven , pak uw biezen , enkel ticketje thuisland , bye bye !!!
 • danny buyse

  2 jaar geleden
  @Katrin, hoofddoek verbod op school is in de school zelf zoals de lokalen en de speelplaats. Een activiteit van de school die buiten de school valt zoals hier in een bedrijf is dat reglement niet meer van toepassing. Wees wat verdraagzamer i.p.v. altijd iets te zoeken om toch maar bevolkingsgroepen te verdelen zodat het leven aangenamer en draaglijker wordt in een nu al zo harde wereld.
 • Eric Marijsse

  2 jaar geleden
  Wet is er voor iedereen. Hoofddoeken horen hier niet.punt.
 • Theo Dereu

  2 jaar geleden
  Vele scholen hebben alle christelijke beelden, tekens en literatuur uit de scholen moeten verwijderden omdat dit tegen de kop sloeg van andere religieuze gemeenschappen. Nu eisen deze gemeenschappen dat ze hun eigen religieuze tekens wel mogen dragen ?
 • stefan crama

  2 jaar geleden
  Regels dienen nageleefd te worden, anders schaf gewoon alles af. En Farah, beschouw jij moslima's als nonnen, want daarmee vergelijk je een godsdienstige orde met gewone vrouwen.
 1. Horecazaken op Kleine Markt, Delhayeplein, Stationsplein en Vrijheid voorbije nachten het doelwit van inbrekers
  PREMIUM
  RONSE

  Horecaza­ken op Kleine Markt, Delhaye­plein, Stations­plein en Vrijheid voorbije nachten het doelwit van inbrekers

  In de nacht van zaterdag op zondag kregen een aantal horecazaken in Ronse ongewenst bezoek. Op ‘t Klein Marktje, in de Vrijheid, op het Delhayeplein en het Churchillplein aan het station, poogde men zich met een koevoet toegang te verschaffen tot diverse cafés. Ook een apotheek was een doelwit. De buit bedroeg enkele honderden euro’s, de politie is bezig met een onderzoek.