De langste wandeling van Europa loopt door Ronse. De kaart is te koop bij Visit Ronse.
Volledig scherm
De langste wandeling van Europa loopt door Ronse. De kaart is te koop bij Visit Ronse. © RV

Wandelroute van Vlaanderen is de langste van Europa én ze loopt door Ronse

RONSEGrote Routepaden lanceert met de GR 5A Wandelroute van Vlaanderen de langste wandeling van Europa en daarin kan Ronse uiteraard niet ontbreken. Grote Routepaden is een vrijwilligersorganisatie die langeafstandswandelen en –fietsen in Vlaanderen promoot en instaat voor het beheer van de GR-paden. 

 1. Minister Diependaele op bezoek in AZ Sint-Elisabeth: “Samenwerking tussen ziekenhuizen van Zottegem en Ronse versterkt Vlaamse Ardennen als echte zorgregio”
  Zottegem/Ronse

  Minister Diependae­le op bezoek in AZ Sint-Elisabeth: “Samenwer­king tussen ziekenhui­zen van Zottegem en Ronse versterkt Vlaamse Ardennen als echte zorgregio”

  Vlaams minister Matthias Diependaele bracht woensdag een bezoek aan het AZ Sint-Elisabeth Zottegem. Hij ging langs bij enkele afdelingen en maakte officieel kennis met Stefaan Blomme, overkoepelend CEO van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem en vzw Werken-Glorieux in Ronse. “Met deze samenwerking versterkt de Vlaamse Ardennen haar positie als echte zorgregio en kunnen we meer gespecialiseerde zorgdiensten aanbieden", zegt Diependaele.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).