Schepen Aaron Demeulemeester bij het digitale scherm aan de bibliotheek, links staat de tot nu gebruikte kubus.
Volledig scherm
Schepen Aaron Demeulemeester bij het digitale scherm aan de bibliotheek, links staat de tot nu gebruikte kubus. © GEDR

Voortaan kun je alle info over wat reilt en zeilt in de Hermesstad lezen op digitale schermen: “De kubussen en frames waren niet efficiënt en duurzaam, we zijn nu weer mee met de moderne technieken”

RONSEAan de bibliotheek en op het Aimé Delhayeplein zijn twee digitale schermen geïnstalleerd die de burger alle info moeten geven over wat er gebeurt in de Sint-Hermesstad. De grote frames die tot nu werden gebruikt verdwijnen, de kubussen blijven wel. Die zijn voorbehouden voor info van de stadsdiensten.

 1. Van een zomerkermis voor het goede doel tot een zwoele expo van Belgisch talent: onze tips voor een weekend in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van een zomerker­mis voor het goede doel tot een zwoele expo van Belgisch talent: onze tips voor een weekend in de Vlaamse Ardennen en de Dender­streek

  U bent nog aan het bekomen van die waanzinnig hoge temperaturen eerder deze week? Of u bent net terug van even in het buitenland geweest en u wil toch nog wat verder op ontdekkingstocht doorheen de zomer? Dan kunnen wij u enkele fijne activiteiten aanbevelen in onze regio, van pretentieloos ontspannend tot heilzaam voor het goede doel.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.