Vlnr: Jean-Marc Jouret, Wim Vandevelde en Sven Bastien met de vierde fierteltegel.
Volledig scherm
Vlnr: Jean-Marc Jouret, Wim Vandevelde en Sven Bastien met de vierde fierteltegel. © GEDR

Vierde fierteltegel van de Maatschappij der Dragers is meteen ook de laatste in de reeks (en hij is uitverkocht)

RONSEOp 12 juni is het Fiertel, de dag waarop het schrijn van Sint-Hermes rond de grenzen van de stad wordt gedragen op een tocht van 32 kilometer. De Maatschappij der Dragers geeft voor de vierde keer een speciale tegel uit, de laatste in de rij. 

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. De slagers van Berchem veroverden de (wieler)wereld met iconische koersfoto: “We zijn hier allemaal zot van de koers”
  PREMIUM

  De slagers van Berchem veroverden de (wieler)wereld met iconische koersfoto: “We zijn hier allemaal zot van de koers”

  In elke koers die op televisie komt en Berchem bij Kluisbergen passeert, wordt Slagerij Vande Walle vermeld als herkenningspunt. Maar de foto die vorig jaar van de supporterende beenhouwers werd gemaakt tijdens de E3 Saxo Classic kreeg wel erg veel navolging. Hoewel zaakvoerder Ruben Vande Walle vorig jaar ongepland in het middelpunt van de belangstelling kwam, bereidde hij voor de Ronde Van Vlaanderen 2023 zelf een stunt voor, en daar heeft Yves Lampaert wat mee te maken.
  Kluisbergen
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Daar is de lente: in deze bossen in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen bewonder je een paarse tapijt van boshyacinten
  PREMIUM

  Daar is de lente: in deze bossen in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen bewonder je een paarse tapijt van boshyacin­ten

  De lente is officieel in het land. Dat betekent - hopelijk - meer zon en warmer weer, maar ook kleurrijke bloemen en bomen vol bloesem. In de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen zorgen bloeiende boshyacinten elk voorjaar weer voor een prachtig paars tapijt. Meestal is het wachten tot midden april, maar hoe meer zon, hoe vroeger de bloemenpracht zich laat zien. Onze redactie zocht alvast acht bossen uit waar je dit magische schouwspel van de natuur kan bewonderen.
  Ronse