Het bewuste verbodsbord aan de Sint-Martensstraat. Breder dan 2 meter mag niet maar dan toch weer wel.
Volledig scherm
Het bewuste verbodsbord aan de Sint-Martensstraat. Breder dan 2 meter mag niet maar dan toch weer wel. © GEDR

Verbodsbord aan Sint-Martensstraat stuit op onbegrip: “Bewoners en zelfstandigen mogen hun eigen woonerf niet oprijden”

RonseEen verkeersbord dat voertuigen breder dan 2 meter de toegang tot de Sint-Martensstraat en De Vrijheid ontzegt, zet kwaad bloed bij Robin Tonniau, voorzitter van PVDA. “Een absurde situatie die snel moet worden rechtgezet.”

 1. Waregem pikt feestdraad weer op, duizenden uitgelaten toeschouwers genieten van BK wielrennen
  Waregem

  Waregem pikt feestdraad weer op, duizenden uitgelaten toeschou­wers genieten van BK wielrennen

  Waregem verleert het feesten gelukkig nooit, zelfs nadat het ons welbekende virus ruim een jaar de pret bedierf. Het normale leven komt weer op gang, zo bleek zondag ook op het BK wielrennen. Langs het parcours daagden waar dat mocht verspreid duizenden - vaak uitgelaten - toeschouwers op. Opvallend: de mondmaskerplicht werd er vaak niet nageleefd. Geen haan die ernaar kraaide. De mensen willen vooral weer normaal doen. Dat belooft eind augustus, op de Waregem Koerse Feesten en de hippische hoogdag in de hippodroom. Het wordt een ongeziene explosie van plezier.
 2. Huisvestingsmaatschappij De Nieuwe Haard onderzoekt of huurders buitenlandse eigendommen hebben: “Een kwestie van eerlijkheid en rechtvaardigheid”
  PREMIUM
  RONSE

  Huisves­tings­maat­schap­pij De Nieuwe Haard onderzoekt of huurders buitenland­se eigendom­men hebben: “Een kwestie van eerlijk­heid en rechtvaar­dig­heid”

  Op voorstel van schepen van Huisvesting Wim Vandevelde en ondervoorzitter David Vandekerkhove (allebei N-VA) laat de Raad van Bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappij De Nieuwe Haard onderzoeken of er huurders eigendommen in het buitenland hebben. “Dat is een kwestie van eerlijk en rechtvaardig beleid”, zeggen ze. Er zijn nu 16 dossiers lopende.