Actievoerders voor wzc De Linde in Ronse.
Volledig scherm
Actievoerders voor wzc De Linde in Ronse. © GEDR

Vakbonden voeren actie tegen decreet dat weldra in Vlaams Parlement wordt gestemd: “Privatisering van publieke zorg zal winst boven welzijn stellen”

RONSEOok in woonzorgcentrum De Linde in Ronse kwam het personeel op vraag van de vakbonden naar buiten om te protesteren tegen het privatiseringsdecreet waarover het Vlaams Parlement op 6 oktober moet stemmen. De situatie voor het rusthuis is bijzonder, want daar is de overgang naar private overnemers een realiteit.

 1. Goederenloods aan station staat opnieuw te koop: openbaar onderzoek naar nieuw project wordt binnenkort afgesloten
  RONSE

  Goederen­loods aan station staat opnieuw te koop: openbaar onderzoek naar nieuw project wordt binnenkort afgesloten

  De leegstaande goederenloods aan het station van Ronse zoekt een nieuwe koper. Dat is vreemd, want begin dit jaar had de NMBS een eigenaar gevonden voor het beschermde monument: projectontwikkelaar Kris Maertens uit Horebeke. Die heeft bij het stadsbestuur ook al een aanvraag ingediend voor de inplanting van wooneenheden, kantoren en een horecazaak. Het openbaar onderzoek loopt tot 19 oktober.
 2. De 10 favoriete plekjes van biersommelier Sofie Vanrafelghem in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen/Denderstreek

  De 10 favoriete plekjes van biersomme­lier Sofie Vanrafelg­hem in de Vlaamse Ardennen en Dender­streek

  Sofie Vanrafelghem (39) uit Kruisem was de eerste vrouwelijke biersommelier van België. Als bezielster van Sofie’s World geeft ze advies aan restaurants, winkels, brouwerijen en organisaties van België, New York tot in Dubai. Voor haar zesde bierboek ‘Op café in Wallonië’ verzamelt ze de 200 leukste bierplekken van Wallonië. Maar wat zijn haar eigen favoriete plaatsen in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek om te genieten van een biertje of andere geneugten van het leven?