Jarne Vanalderwierelt was één van de eersten om zich te melden bij de vaccinatiebus in de wijk Scheldekouter.
Volledig scherm
Jarne Vanalderwierelt was één van de eersten om zich te melden bij de vaccinatiebus in de wijk Scheldekouter. © GEDR

Vaccinatiebus opent de deuren in de wijk Scheldekouter: de ene is blij dat hij mag komen, de andere boos omdat het moet

RONSEDe vaccinatiebus parkeerde zich woensdagmorgen in de wijk Scheldekouter. Het is de eerste halte op een rit die zondag eindigt op de Grote Markt. Coördinator Jasmine De Cock hoopt tijdens de eerste sessie op 50 mensen die zich alsnog laten inenten. De start was alvast veelbelovend, de sessie vandaag loopt nog tot 16 uur.

 1. Coach Erick Rios wil bij Ronse vooral de juiste mentaliteit zien: “Gebrek aan ervaring compenseren met karakter”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  Coach Erick Rios wil bij Ronse vooral de juiste mentali­teit zien: “Gebrek aan ervaring compense­ren met karakter”

  Met een 3 op 15 prijkt het jonge SK Ronse intussen onderaan het klassement. De winst tegen Westhoek zorgde heel even voor een lichtpunt, maar nadien ging de troepen van coach Erick Rios kansloos onderuit tegen Oudenaarde en Merelbeke. De Colombiaan had het de laatste twee matchen ook moeilijk met de mentaliteit van zijn team. Zaterdagavond tegen het stugge Zelzate wordt herpakken de duidelijke boodschap.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?