Urs De Tandt herontdekt na zijn studies de schoonheid van Ronse en neemt de juwelierszaak van zijn vader over
Ondernemen in Ronse, het lijkt naar de buitenwereld toe niet altijd even evident. Toch zijn er heel wat ondernemers die Ronse niet zouden willen ruilen voor een andere stad. Urs De Tandt van juwelier De Tandt in de Wijnstraat is zo iemand. Hij verliet Ronse na zijn studies, maar keerde snel terug. “Ronse is duidelijk aan een opmars bezig.”
Delen per e-mail
Urs De Tandt groeide op in Ronse en besloot na zijn studies aan het atheneum verder te studeren voor goudsmid en uurwerkmaker. “Na mijn studies ben ik blijven plakken bij een juwelier in Mortsel”, vertelt Urs. “Daar heb ik tien jaar gewerkt, maar uiteindelijk heb ik besloten terug te keren naar Ronse. Dat is altijd de bedoeling geweest, maar het blijft toch een beetje afwachten hoe een stad evolueert. Ronse was op een bepaald moment niet zo aantrekkelijk, maar de laatste jaren is dat wel veranderd. Ik heb het gevoel dat er een nieuw elan is en er duiken nieuwe zaken op in het straatbeeld. Er is wel nog werk aan de winkel, want we hebben een lange winkelstraat van de Wijnstraat tot aan het station. Daar zitten nu wat gaten in, maar ik hoop dat de leegstaande panden snel opnieuw ingevuld geraken. Volgens mij zijn we toch op de goede weg. Als je ziet wat er met de Vrijheid is gebeurd, weet je dat de heropleving van het winkelcentrum is ingezet.”
Goede band
Ronse is geen rijke stad, maar dat vindt Urs niet zo belangrijk. “Ronse is een stad met één van de laagste gemiddelde inkomens van Vlaanderen. Dat is voor mijn branche niet ideaal. Het gaat om luxeproducten en dus niet om zaken die je dagelijks nodig hebt. Het voordeel is wel dat ik niet van nul ben begonnen. Mijn ouders hebben de juwelierszaak al veertig jaar uitgebaat. Bovendien vind ik het leuk om oud-klasgenoten terug te zien in de winkel. Omdat ik ben opgegroeid in Ronse, heb ik meteen een goede band met mijn klanten. Het stoort me dan ook dat er een negatieve perceptie heerst over de stad. Zelf ben ik even weggeweest en misschien was dat wel de perfecte manier om in te zien hoe mooi Ronse is. We hebben prachtige natuur en het stadscentrum is recent heraangelegd. Voor de ondernemers wordt ook veel gedaan, met onder andere het pop-upreglement en de subsidies voor gevelrenovatie. De Unie der Handelaars organiseert tot slot ook veel activiteiten om de mensen naar het centrum te trekken. Het is dan aan de handelaars om het aanwezige publiek naar hun zaak te lokken.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kwaremont
Magda, Lize, Marieke en Kelly supporteren vanuit hun voortuin in Kwaremont
Magda, Lize, Marieke en Kelly komen de renners aanmoedigen in de tuin langs de Oude Kwaremont. -
Kluisbergen
Filosofische podcast maakt Ulrich Libbrechtwandeling compleet
De Ulrich Libbrechtwandeling in Kluisbergen heeft nu ook een podcast. Erfgoed Vlaamse Ardennen en het Libbrechtgenootschap hebben de podcast met het filosofische gedachtegoed van Ulrich Libbracht samen uitgewerkt. -
Forse prijsstijging (ver)bouwmaterialen: staal, hout en isolatie tot 30% duurder
-
-
VOETBAL TWEEDE NATIONALE A
Aanvaller Robin Itoua geeft woord aan Beloeil, maar blijft bij SK Ronse: “Meeste garanties om kans te maken op selectie voor nationale ploeg van Congo”
De Waalse eersteprovincialer Beloeil kondigde eind februari de terugkeer aan van zijn voormalige spits Robin Itoua. De Congolees was immers einde contract bij Ronse en hoorde een tijdje niks meer van de club. Bij Beloeil wordt Itoua na zijn eerdere successen op handen gedragen, maar tot grote consternatie van de eersteprovincialer keerde hij eind vorige week op zijn stappen terug. Wil Itoua nog kans maken op een selectie voor zijn nationale ploeg, dan is kiezen voor een provincialer immers geen optie. “Ik moet op de ladder naar boven klimmen en niet naar beneden gaan”, beseft de 24-jarige Itoua. -
Ronse
Tijdelijk skatepark op parking Portois
De Ronsese skaters zullen zich kunnen uitleven in een pop-upskatepark op parking Portois. Tot 30 juni zullen ze er terecht kunnen om hun skatevaardigheden bij te spijkeren. -
PREMIUM
Op pad in de Ronde van Vlaanderenstraat en op de Oude Kwaremont: “Geen publiek én geen horeca, nog minder ambiance dan vorig jaar dus”
-
Wielrennen2
Niet iedereen start in de drie heuvelklassiekers, wie rijdt de komende week waar?
Het Ardense drieluik staat voor de deur. De Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn traditioneel de slotakkoorden van het klassieke wielervoorjaar. Wie komt nog waar in actie? En wie zijn dus geschikte transfers in jouw Gouden Klassiekers-ploeg? Een blik op de programma’s van de toppers.
0 reacties