Jens Meuleman en Griet Mortier van Urban Forest vzw bij de weide die ze zullen omvormen tot bos.
Volledig scherm
Jens Meuleman en Griet Mortier van Urban Forest vzw bij de weide die ze zullen omvormen tot bos. © Lieke D'hondt

Urban Forest vzw plant nieuw bos aan de Groeneweg: “We ijveren voor meer groen in de stad”

Er komt een nieuw bos van een kleine hectare groot aan de Groeneweg in Ronse. Griet Mortier heeft van de Oost-Vlaamse deputatie de toestemming gekregen haar weide om te vormen tot bos. “Elke extra boom is een positieve zaak.”

1 reactie

 • Bernard Aelvoet

  2 jaar geleden
  Proficiat Griet en Jens. Maar wat als onze geliefde stad hun bouwwoede laat botvieren, kan het makkelijk zijn dat ze het bos onttrekken aan het mooie zicht om er leegstaande appartementen te bouwen. Eén verschil: jullie willen groen in de stad, de stad wil beton in de stad.
 1. Christophe (50) test wielerteams en voetbalploegen op Covid-19: “Mignolet of Van Aken, ik wist in het begin niet wie voor mij zat”
  RONSE

  Christophe (50) test wieler­teams en voetbal­ploe­gen op Covid-19: “Mignolet of Van Aken, ik wist in het begin niet wie voor mij zat”

  Sedert het begin van de coronacrisis, heeft Christophe Fort (50) er een opdracht bij. Zijn zorgbedrijf Senor deed al aan thuisverpleging, medische pedicure, verhuur van medisch materiaal en bloedafnames. In maart 2020 kwam daar het afnemen van testen op Covid-19 bij. “Wielerteams, voetbalploegen, zakenlui, werkmensen en virologen. Ze passeren hier allemaal. En ja, ik ben soms ook een beetje bang.”
 2. Liselotte Van Dooren brengt deze maand met ‘You’ haar vierde single uit: “Muziek, tekst, productie en clip zijn allemaal het werk van Ronsenaars”
  PREMIUM
  Ronse

  Liselotte Van Dooren brengt deze maand met ‘You’ haar vierde single uit: “Muziek, tekst, productie en clip zijn allemaal het werk van Ronsenaars”

  Liselotte Van Dooren (49) brengt op 25 juni haar vierde single uit. Het nummer heet You en het werd gecomponeerd door Pascal Baeke op een tekst van Tine Deroeck. De bijhorende clip is van Arthur Van Obost. De laatste drie zijn volbloed Ronsenaars, Liselotte zelf is van Waasmunster, woont in Lahamaide in Henegouwen en vond de liefde in Ronse. “Al wilde ik dat ik in Nashville woonde, het hart van de countrymuziek in Amerika", vertelt ze.