Twaalf kinderen kregen hun diploma van de Techniekacademie.
Volledig scherm
Twaalf kinderen kregen hun diploma van de Techniekacademie. © GEDR

Twaalf diploma’s uitgereikt aan de Techniekacademie: resultaat is zelfontworpen elektrische deurmat

RONSETwaalf enthousiaste leerlingen uit de vijfde en zesde leerjaren volgden met succes de lessen aan de Techniekacademie. Ze volgden acht praktische workshops en konden er werken met echt gereedschap en materiaal.  

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Ronse dan toch nog een ring? Gaat de Passerelle weer open? En kunnen we eindelijk gaan zwemmen in ‘t Rosco?
  PREMIUM
  ronse

  BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Ronse dan toch nog een ring? Gaat de Passerelle weer open? En kunnen we eindelijk gaan zwemmen in ‘t Rosco?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren tien beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Ronse, een taalgrensstad die koortsachtig zoekt naar een manier om de verkeersstroom weg te houden uit het centrum en van de strijd tegen armoede een prioriteit heeft gemaakt.
 2. Een bosje aanplanten? Eerste demobos in Vlaanderen toont hoe je eraan begint: “Dit is eigenlijk een openluchtetalage”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Een bosje aanplanten? Eerste demobos in Vlaanderen toont hoe je eraan begint: “Dit is eigenlijk een openluchte­ta­la­ge”

  Je zou wel graag een bos aanleggen, maar hoe begin je daaraan? Waarop moet je letten bij de keuze van de bomen, welke plantverbanden moet je voorzien, hoe bescherm je ze tegen wilde dieren? Het antwoord is voortaan te vinden in het allereerste demobos op de Edelareberg in Oudenaarde. “Het is een primeur in Vlaanderen”, weet Hans Scheirlinck, coördinator van de Bosgroep Vlaamse Ardennen tot Dender.
 1. BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt de gemeente ooit nog een sportstadion? Wanneer wordt het dorpsplein van Nukerke en Kerkem aangelegd? En is een fusie iets voor Maarkedal?
  PREMIUM
  MAARKEDAL

  BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt de gemeente ooit nog een sportstadi­on? Wanneer wordt het dorpsplein van Nukerke en Kerkem aangelegd? En is een fusie iets voor Maarkedal?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Maarkedal, een gemeente die zeer concrete projecten voor ogen had in verband met sport, cultuur en vrije tijd en niet zit te wachten op een fusie met andere gemeenten.