Het podium bij de heren in de hoogste categorie met vijfvoudig Vlaams kampioen Cédric Nuytick bovenaan.
Volledig scherm
Het podium bij de heren in de hoogste categorie met vijfvoudig Vlaams kampioen Cédric Nuytick bovenaan. © Fabrice Gevaert

’t Rosco was het decor voor de Vlaamse tafeltenniskampioenschappen, TTC Ronse fungeerde als gastheer

RONSEEnkele maanden nadat TTC Ronse zijn intrek nam in sportzaal ’t Rosco mocht de club er mee de Vlaamse tafeltenniskampioenschappen organiseren. De kans om de toppers aan het werk te zien, lieten de toeschouwers niet liggen.

 1. Wat als dit trio dertig jaar geleden de kasseien van De Ronde niet had verdedigd? “Bewoners én politici verfoeiden ons: zij wilden comfortabele asfaltwegen”
  PREMIUM

  Wat als dit trio dertig jaar geleden de kasseien van De Ronde niet had verdedigd? “Bewoners én politici verfoeiden ons: zij wilden comfortabe­le asfaltwe­gen”

  “Het was ons niet eens om de koers te doen toen we ons dertig jaar geleden verzetten tegen het verdwijnen van de kasseien op de Haaghoek en nog 24 andere andere plaatsen in de Vlaamse Ardennen”, bekennen Paul Van Ceunebroeck, Marc De Jonghe en Robin Vanheuverswyn. De drie haalden zich de woede op de hals van kasseistrookbewoners én plaatselijke politici, maar prijzen zich vandaag gelukkig om hun kasseikoppigheid. Want je wil je toch niet voorstellen hoe de streek en de koers eruit gezien hadden zonder die cobblestones?
  Maarkedal, Kluisbergen
 1. Motor kegelt Kris (56) omver tijdens E3, op de Kwaremont: “Kilometer gestapt met gebroken schouder, ik moest zelf op zoek naar hulp”
  PREMIUM

  Motor kegelt Kris (56) omver tijdens E3, op de Kwaremont: “Kilometer gestapt met gebroken schouder, ik moest zelf op zoek naar hulp”

  Zijn liefde voor de koers is allerminst bekoeld, maar Kris Vancoillie uit Meulebeke houdt aan de E3 Saxo Bank Classic van vorige week een zuur gevoel en minstens drie weken arbeidsongeschiktheid over. “Een motorrijder slipte en reed mij aan. Kan gebeuren, ik neem hem dat niet kwalijk. Maar dat ik ondanks mijn verwondingen aan mijn lot werd overgelaten, kan echt niet door de beugel”, doet Kris zijn verhaal.
  Meulebeke
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.