Een visualisatie van de windmolen in Ronse op de gronden van Incoplas in Klein Frankrijk.
Volledig scherm
Een visualisatie van de windmolen in Ronse op de gronden van Incoplas in Klein Frankrijk. © EDF Luminus

Stadsbestuur geeft negatief advies voor bouw van 230 meter hoge windmolen in Klein Frankrijk: “Te veel woningen in de buurt”

Het college van burgemeester en schepenen geeft een negatief advies voor de bouw van de windmolen in Ronse. Op de gemeenteraad maandagavond lichtte schepen van Milieu Jan Foulon (CD&V) het standpunt van het college toe. “Te veel woningen in de buurt.”

0 reacties

  1. BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Claeys-Vandekerckhove zochten  hoeve maar vonden prachtig kunstenaarshuis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”
    PREMIUM
    RONSE

    BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Clae­ys-Vandekerck­ho­ve zochten hoeve maar vonden prachtig kunste­naars­huis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”

    Ondernemer Camille Ameye uit Izegem maakte in het begin van de vorige eeuw van een hoevetje in Louise-Marie een thuis voor kunstenaars. In Villa Te Nitterveld werden al gauw concerten gespeeld en artistieke projecten gestart. Pax Intrantibus, ‘vrede aan wie hier binnentreedt’, staat er te lezen op de vloermozaïek. Henry Claeys en Marieke Vandekerckhove namen met hun jong gezin de fakkel over in 2004. “En nu in 2022 vraagt Nitterveld aan ons: hoe gaat het verhaal verder?”