Vlnr: Veerle Laurier van de sportdienst, voorzitter Dirk Decuyper van de sportraad, presentator Janne Michels en sportschepen Joris Vandenhoucke.
Volledig scherm
Vlnr: Veerle Laurier van de sportdienst, voorzitter Dirk Decuyper van de sportraad, presentator Janne Michels en sportschepen Joris Vandenhoucke. © GEDR

Sports on Stage beloont de beste sporters en club van de voorbije twee jaar. Digitaal gala heeft videowedstrijd voor de trofee van leukste sportclub als extraatje

RONSEOp zaterdag 29 januari organiseren de stedelijke sportraad en de stedelijke sportdienst Sports on Stage, een gala waarin de beste sportprestaties worden beloond met een trofee. Dat gebeurt vanwege corona digitaal. Via de facebookpagina van de sportdienst kan men de proclamatie volgen vanaf 20 uur. Janne Michels, het gezicht van de nationale voetbalbond op de social media, presenteert.

 1. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
  Zulte
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. MVC Alliance Sportive rekent op de steun van alle Ronsische minivoetbalfans om hen naar Belgische bekerfinale te leiden: “Fier dat we de Vlaamse kleuren mogen dragen”

  MVC Alliance Sportive rekent op de steun van alle Ronsische minivoet­bal­fans om hen naar Belgische bekerfina­le te leiden: “Fier dat we de Vlaamse kleuren mogen dragen”

  Op vrijdag 31 maart speelt Minivoetbal Club Alliance Sportive Ronse de halve finale van de Belgische beker. De club met enkel Marokkaanse en Tunesische spelers van voorzitter Ali Mahli, promoveerde vorig seizoen naar de hoogste afdeling en is daar nu verzekerd van het behoud. “We zijn fier dat we Ronse mogen vertegenwoordigen!”.
  Ronse