Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © ANP

Speciaal kinderteam doet op afzonderlijke dagen inentingen bij kinderen in vaccinatiecentrum Ronse

Ronse/Kluisbergen/MaarkedalHet vaccinatiecentrum in Ronse start binnenkort met de vaccinatie van 5- tot 11-jarigen. Voor het toedienen van de kinderprikken voorziet de Eerstelijnszone Vlaamse Ardennen aparte vaccinatiedagen en een specifiek team.

 1. Nog snel een cadeautje nodig wanneer de winkels al dicht zijn? Katrijn (37) heeft met haar praline-automaat de oplossing
  PREMIUM

  Nog snel een cadeautje nodig wanneer de winkels al dicht zijn? Katrijn (37) heeft met haar praline-automaat de oplossing

  Een hongertje, of gewoon zin in lekkere pralines? Daarvoor hoef je binnenkort niet meer bij de chocoladewinkel binnen te springen. Onderneemster Katrijn De Vos (37) uit Oudenaarde verrichte pionierswerk: een automaat met verse pralines, recht in de Vlaamse Ardennen. “We zochten naar een alternatieve verkoopmanier, omdat we tijdens corona verplicht moesten sluiten.”
  Oudenaarde, Kruisem
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Vijf B&B's vieren drie jaar wandel-en fietstrektochten door de Vlaamse Ardennen: "Onverhoopt succes"
  PREMIUM
  Regio

  Vijf B&B's vieren drie jaar wandel-en fietstrek­toch­ten door de Vlaamse Ardennen: "Onverhoopt succes"

  Vijf charmante B&B’s uit de Vlaamse Ardennen sloegen drie jaar geleden de handen in elkaar om wandel- en fietstrektochten door de Vlaamse Ardennen te organiseren. Vandaag blijken die korte vakanties in de regio immens populair. “Vanuit alle hoeken van Vlaanderen zijn de trektochten een zeer gegeerde activiteit en werden de Vlaamse Ardennen de place to be", stellen de uitbaters vast. Maar wie zijn die B&B’s?
  Ronse
 3. Overleden Herman Kerkhove (91) tekende mee het culturele en maatschappelijke leven van Ronse

  Overleden Herman Kerkhove (91) tekende mee het culturele en maatschap­pe­lij­ke leven van Ronse

  In het AZ Glorieux is zaterdag Herman Kerkhove overleden. Hij werd 91 en was al even ziek. Begin de jaren 1960 was hij priester-leraar aan het Sint-Antoniuscollege, later gaf hij zijn priesterambt op en trad in het huwelijk. Als voorzitter van onder meer de Stedelijke Milieuraad en het Gemengd Klijpekoor maar ook als bezieler van de werkgroep rond Cypriaan de Rore nam hij meerdere belangrijke initiatieven.
  Ronse