Tom Van Grieken aan het woord in 't Kapittel. Er kwamen zo'n tachtig mensen opdagen.
Volledig scherm
Tom Van Grieken aan het woord in 't Kapittel. Er kwamen zo'n tachtig mensen opdagen. © GEDR

Spandoek van geviseerde leerkrachten ‘verwelkomt’ Tom Van Grieken bij heropstart van lokale afdeling Vlaams Belang in Ronse

RONSEEr kwamen zo’n tachtig belangstellenden opdagen voor de startvergadering van Vlaams Belang Ronse in ‘t Kapittel, een zaal van de vzw Dekenale Werken van de Sint-Hermesparochie. In de nachtelijke uren werd een spandoek aan de gevel gehangen door leerkrachten die het niet nemen dat de partij leerkrachten viseert die de ideeën van Vlaams Belang kritisch benaderen.

 1. Hof van beroep geeft Global Herpelgem boete en eist dat werken ongedaan worden gemaakt: “Geen correcte vergunning om koelwaterbekken op te vullen”
  PREMIUM
  KLUISBERGEN

  Hof van beroep geeft Global Herpelgem boete en eist dat werken ongedaan worden gemaakt: “Geen correcte vergunning om koelwater­bek­ken op te vullen”

  Het hof van beroep in Gent heeft Global Herpelgem veroordeeld tot een boete van 240.000 euro voor het opvullen van een koelwaterbekken op de vroegere site van de Ruiense elektriciteitscentrale zonder de vereiste vergunning. Burgemeester Willequet (Gemeentebelangen) is bestuurder van Global Herpelgem. “De ontwikkeling van de site gaat verder, maar niet op de plaats van het koelwaterbekken”, reageert hij.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?