De verschillende verantwoordelijken van de Sint-Hermesommegang gaven afgelopen woensdag nog uitleg over de editie 2021. Burgemeester Dupont looft de samenhorigheid die ook rond het Unesco-dossier is ontstaan.
Volledig scherm
De verschillende verantwoordelijken van de Sint-Hermesommegang gaven afgelopen woensdag nog uitleg over de editie 2021. Burgemeester Dupont looft de samenhorigheid die ook rond het Unesco-dossier is ontstaan. © Gevaert Fabrice

Sint-Hermes moet de duimen leggen voor Sint-Dimpna in Unesco-dossier: “Ik onthou de eendrachtige manier waarop iedereen heeft samengewerkt”

De Vlaamse regering ziet volgend jaar graag de Sint-Dimpnaverering in Geel erkend worden als immaterieel erfgoed door Unesco. De traditie van gezinsverpleging haalde het van de Sint-Hermescultus die door Ronse was voorgedragen.

 1. Liselotte Van Dooren brengt deze maand met ‘You’ haar vierde single uit: “Muziek, tekst, productie en clip zijn allemaal het werk van Ronsenaars”
  PREMIUM
  Ronse

  Liselotte Van Dooren brengt deze maand met ‘You’ haar vierde single uit: “Muziek, tekst, productie en clip zijn allemaal het werk van Ronsenaars”

  Liselotte Van Dooren (49) brengt op 25 juni haar vierde single uit. Het nummer heet You en het werd gecomponeerd door Pascal Baeke op een tekst van Tine Deroeck. De bijhorende clip is van Arthur Van Obost. De laatste drie zijn volbloed Ronsenaars, Liselotte zelf is van Waasmunster, woont in Lahamaide in Henegouwen en vond de liefde in Ronse. “Al wilde ik dat ik in Nashville woonde, het hart van de countrymuziek in Amerika", vertelt ze.
 1. Grote toeloop in Ronse, waar eerste kermis in Vlaanderen neerstrijkt: “Feestje voor de kinderen, want het is zó lang geleden”
  PREMIUM
  RONSE

  Grote toeloop in Ronse, waar eerste kermis in Vlaanderen neer­strijkt: “Feestje voor de kinderen, want het is zó lang geleden”

  Onder een stralende zon is de kermis in Ronse geopend, een primeur voor Vlaanderen. De belangstelling was groot. Al lang voor de start vormde zich een file aan de enige toegang tot de attracties. De foorkramers zagen het jonge volkje maar al te graag komen. “We hebben héél wat kermissen voor de boeg in het hele land, een heerlijk vooruitzicht”, zegt een opgeluchte foorkramer Angelino De Poorter. “Nu maar hopen dat er geen sluiting meer volgt, want dat overleven we niet.”