Silke en Seppe Bodequin in hun wijngaard. Een zomerbar mag niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Silke en Seppe Bodequin in hun wijngaard. Een zomerbar mag niet. © GEDR

Seppe (29) en Silke (24) krijgen geen toestemming voor zomerse wijnbar aan rand van Muziekbos: “Geen horecazaken in agrarisch gebied”

RONSESeppe Bodequin (29) wil tijdens de maanden juli en augustus in Winkelveldeke, aan de rand van het Muziekbos, een pop-upzomerbar openen, naast zijn nieuw aangelegde wijngaard. De stad Ronse weigert daarvoor een vergunning af te leveren omdat een horecazaak uitbaten in agrarisch gebied niet mag. De PVDA spreekt over belangenvermenging, omdat het stadsbestuur eerder wel zijn zegen gaf.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Orphale Crucke haalde in 1988 het WK wielrennen voor de tweede keer naar Ronse: “Niet iedereen gunde ons dat kampioenschap, maar uiteindelijk keek wel de hele wereld naar onze stad”
  PREMIUM
  RONSE

  Orphale Crucke haalde in 1988 het WK wielrennen voor de tweede keer naar Ronse: “Niet iedereen gunde ons dat kampioen­schap, maar uiteinde­lijk keek wel de hele wereld naar onze stad”

  Op 28 augustus 1988 werd de Italiaan Maurizio Fondriest op de Kruisberg in Ronse wereldkampioen wielrennen. Het was het tweede WK dat in de Hermesstad werd georganiseerd. Net zoals in 1963 eindigde het in chaos na een incidentrijke spurt. Toenmalig burgemeester Orphale Crucke (71) was de man achter de hele organisatie. “Vandaag zou je dat nooit meer klaar krijgen. Het was toen al op het randje.”