Op de Hoge Mote vieren ze zondag 11 juli en u bent ook welkom. Vlnr: schepen Aaron Demeulemeester, burgemeester Luc Dupont, schepen Brigitte Vanhoutte en schepen Joris Vandenhoucke.
Volledig scherm
Op de Hoge Mote vieren ze zondag 11 juli en u bent ook welkom. Vlnr: schepen Aaron Demeulemeester, burgemeester Luc Dupont, schepen Brigitte Vanhoutte en schepen Joris Vandenhoucke. © GEDR

Samen zingen, beiaardconcert, gezellig aperitief en verzoeknummers aan huis besteld: Ronse viert 11 juli

RONSERonse viert drie dagen lang 11 juli, de feestdag van de Vlaamse gemeenschap. Zondag, op de dag zelf, gebeurt dat met muziek, hapjes en drankjes op de binnenkoer van de Hoge Mote. “Want er is niets mis met wat gezonde trots op Vlaanderen”.

 1. Minister Diependaele op bezoek in AZ Sint-Elisabeth: “Samenwerking tussen ziekenhuizen van Zottegem en Ronse versterkt Vlaamse Ardennen als echte zorgregio”
  Zottegem/Ronse

  Minister Diependae­le op bezoek in AZ Sint-Elisabeth: “Samenwer­king tussen ziekenhui­zen van Zottegem en Ronse versterkt Vlaamse Ardennen als echte zorgregio”

  Vlaams minister Matthias Diependaele bracht woensdag een bezoek aan het AZ Sint-Elisabeth Zottegem. Hij ging langs bij enkele afdelingen en maakte officieel kennis met Stefaan Blomme, overkoepelend CEO van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem en vzw Werken-Glorieux in Ronse. “Met deze samenwerking versterkt de Vlaamse Ardennen haar positie als echte zorgregio en kunnen we meer gespecialiseerde zorgdiensten aanbieden", zegt Diependaele.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.