Voorzitter Eddy Vercruysse en oudste deelnemer Rufin Nachtergaele aan de start van de Classic Tour.
Volledig scherm
Voorzitter Eddy Vercruysse en oudste deelnemer Rufin Nachtergaele aan de start van de Classic Tour. © GEDR

Rufin (73) is de oudste deelnemer aan de 77 kilometer van Biking@Ronse: “Ik hoop dat ze de controleposten open houden tot ik gepasseerd ben”

RONSEDe achtste editie van de Classic Tour werd gereden door meer dan duizend deelnemers. Voorzitter Eddy Vercruysse van Biking@Ronse had er stiekem op gehoopt en zag de droom werkelijkheid worden. “Ideaal weer, ideaal parcours, geweldige vrijwilligers en leden. Een droomscenario!”, vatte hij een perfect dagje mountainbiken samen.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Goederenloods aan station staat opnieuw te koop: openbaar onderzoek naar nieuw project wordt binnenkort afgesloten
  RONSE

  Goederen­loods aan station staat opnieuw te koop: openbaar onderzoek naar nieuw project wordt binnenkort afgesloten

  De leegstaande goederenloods aan het station van Ronse zoekt een nieuwe koper. Dat is vreemd, want begin dit jaar had de NMBS een eigenaar gevonden voor het beschermde monument: projectontwikkelaar Kris Maertens uit Horebeke. Die heeft bij het stadsbestuur ook al een aanvraag ingediend voor de inplanting van wooneenheden, kantoren en een horecazaak. Het openbaar onderzoek loopt tot 19 oktober.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Broeckaert knalt Zelzate voorbij Ronse: “Belangrijke driepunter want hebben al tegen mindere ploegen gespeeld”
  voetbal tweede nationale A

  Broeckaert knalt Zelzate voorbij Ronse: “Belangrij­ke driepunter want hebben al tegen mindere ploegen gespeeld”

  SK Ronse blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen en daardoor onderaan hangen. De troepen van coach Rios gingen met het kleinste verschil onderuit tegen een stug Zelzate. Roy Broeckaert bezorgde de Meetjeslanders een derde overwinning op rij. De groenhemden hielden al evenveel keer de nul. Ze nestelen zich ook meer en meer bovenaan het klassement.