Prof Emilio Platti is overleden. Hij werd geboren en groeide op in Ronse en verwierf faam als islamoloog
Volledig scherm
Prof Emilio Platti is overleden. Hij werd geboren en groeide op in Ronse en verwierf faam als islamoloog © RV

Ronsenaar en islamkenner professor Emilio Platti (78) onverwacht overleden

RONSEIn Leuven is professor emeritus Emilio Platti onverwacht overleden op 78-jarige leeftijd. In zijn geboortestad Ronse kende men hem als trouwe gast op de Sint-Hermesommegang. Professor Platti doceerde aan de KU Leuven maar ook in Caïro en Parijs.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Stadsbestuur maakt geld vrij om problemen preventief op te sporen en kwetsbare burgers op weg te zetten: “We moeten de armoede voorkomen eerder dan ze te bestrijden”
  PREMIUM
  RONSE

  Stadsbe­stuur maakt geld vrij om problemen preventief op te sporen en kwetsbare burgers op weg te zetten: “We moeten de armoede voorkomen eerder dan ze te bestrijden”

  Het armoedebeleidsplan dat deze week door de voltallige gemeenteraad werd goedgekeurd, telt zo’n 100 bladzijden. Er is één jaar aan gewerkt en het is afgetoetst bij experten uit de academische wereld, verenigingen die op het terrein actief zijn en bij mensen die zelf met armoede worden geconfronteerd. Er is voor de komende vier jaar een extra budget vrijgemaakt van 2 miljoen euro, bovenop de 6 miljoen die al voorzien was.