Gemeenteraadsleden en schepenen waren present op de inhuldiging van het regenboogvoetpad. Rechts staat Fleur van Casa Rosa.
Volledig scherm
Gemeenteraadsleden en schepenen waren present op de inhuldiging van het regenboogvoetpad. Rechts staat Fleur van Casa Rosa. © Erwin Huyghe

Ronse legt permanent regenboogvoetpad aan

RonseIn de aanloop naar de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie op 17 mei, legde de stad een permanent regenboogvoetpad aan tussen het Bruulpark en het Mouroitplein. 

  1. Onderzoek naar samensmelting van drie politiezones loopt: “Problemen aan Rijdt in Brakel illustreren hoe hard een fusie nodig is”
    Vlaamse Ardennen

    Onderzoek naar samensmel­ting van drie politiezo­nes loopt: “Problemen aan Rijdt in Brakel illustre­ren hoe hard een fusie nodig is”

    Het incident op de Rijdtmeersen in Brakel, waarbij vorige week een jogger werd aangevallen, blijft politiek nazinderen. “De problemen in het recreatiegebied bewijzen nog maar eens dat de politie meer mankracht nodig heeft en dat kan alleen met een fusie van polititiezones”, zegt gemeenteraadslid Jan Haegeman (N-VA). “We zij hier volop mee bezig, want ook ik ben voorstander”, reageert burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld).