In Ronse worden volop geveltuintjes aangelegd.
Volledig scherm
In Ronse worden volop geveltuintjes aangelegd. © Frank Eeckhout

Ronse gaat voor 1.000 geveltuintjes: “Helpt tegen klimaatopwarming”

RonseHet stadsbestuur lanceerde onlangs de campagne ‘Duizend Geveltuinen, ook in Ronse’. “Die campagne werpt nu al vruchten af, want we kregen al heel wat aanvragen”, zegt schepen van Openbare Werken Ignace Michaux (CD&V).

 1. Verkiezingsbelofte maakt schuld: Vlaams Parlementslid Joris Nachtergaele lanceert gratis boomplantactie
  MAARKEDAL

  Verkie­zings­be­lof­te maakt schuld: Vlaams Parlements­lid Joris Nachtergae­le lanceert gratis boom­plantac­tie

  Vlaams Parlementslid en burgemeester van Maarkedal Joris Nachtergaele (N-VA) organiseert op zaterdag 23 oktober 2021 een boomplantactie. Iedereen kan op die dag gratis jonge eiken afhalen om in de tuin te planten of een stuk grond te bebossen. Op die manier komt Joris Nachtergaele zijn verkiezingsbelofte uit 2019 na. Toen beloofde hij om per voorkeurstem een boom te planten.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).