Politiechef Patrick Boel toont de bodycam: "Zo verhogen we de transparantie van onze werking”.
Volledig scherm
Politiechef Patrick Boel toont de bodycam: "Zo verhogen we de transparantie van onze werking”. © Ronny De Coster

Politieagenten in Ronse dragen voortaan bodycams en filmen elke tussenkomst: “Bewijsmateriaal en middel tegen agressie”

Agenten van de politie van Ronse dragen voortaan bij elke interventie een bodycamera: niet alleen vechtpartijen, maar ook de afhandeling van verkeersongevallen en de tussenkomst van agenten in woningen staan op video. “Camera’s zijn een uitstekend middel om agressie te voorkomen en leveren bewijsmateriaal, ook als er discussies zijn over het optreden van onze agenten”, motiveert korpschef Patrick Boel.

 1. Rode Kruis Ronse-Kluisbergen rekent op steun van lokale inwoners om te kunnen blijven 
helpen in de eigen buurt
  RONSE/KLUISBERGEN

  Rode Kruis Ron­se-Kluisber­gen rekent op steun van lokale inwoners om te kunnen blijven helpen in de eigen buurt

  Rode Kruis Ronse-Kluisbergen start een campagne waarbij de lokale afdeling om de broodnodige financiële steun vraagt bij de lokale bevolking. “Elke euro gaat rechtstreeks naar de werking van onze afdeling: de organisatie van de bloedgiften, de aankoop van medisch materiaal, het ter beschikking stellen van medische hulpmiddelen, de inzet van vrijwilligers op lokale evenementen en nog veel meer”, zegt vrijwilliger Inge Baeke.
 2. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.