La Bourse de Commerce op de hoek van de Grote Markt en Spillegem.
Volledig scherm
La Bourse de Commerce op de hoek van de Grote Markt en Spillegem. © GEDR

Pelletkachel hult café Bourse de Commerce in rook

RONSEDe houtresten van een pelletkachel hulden maandagochtend het café La Bourse de Commerce op de Grote Markt in een dichte rook. De brandweer was er snel en de schade bleef beperkt.

 1. Na heroïsche prestatie staat ultraloper Karel Sabbe (34) weer in zijn tandartsenpraktijk: “Normaal loop ik naar hier, maar dat leek vandaag wat overdreven”
  PREMIUM

  Na heroïsche prestatie staat ultraloper Karel Sabbe (34) weer in zijn tandartsen­prak­tijk: “Normaal loop ik naar hier, maar dat leek vandaag wat overdreven”

  Met stramme spieren en gezwollen voeten stond ultraloper Karel Sabbe (34) maandagmorgen weer in zijn tandartsenpraktijk in Ronse. De man uit Anzegem wist vorige week nog een historische prestatie neer te zetten op de Barkley Marathons in de VS, waar hij als eerste Belg ooit finishte. Na wat welverdiende rust en een klein feestje op zondag, geniet hij nog wat na van een knotsgekke week. “Op de luchthaven wou wielrenner Zdenek Stybar zelfs met mij op de foto.”
  Ronse
 2. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
  Zulte