Parel Coone opent op 5 januari haar Foodmarket in De Passage: “Plantaardig comfort food is waar het bij ons om draait”
RONSEParel Coone (23), Pearl voor de vrienden, is volop bezig bezig met de voorbereidingen van haar Foodmarket die op 5 januari de deuren opent in De Passage in de Vrijheid. Het motto: innocent food for guilty people, guilty food for innocent people.
Parel groeide op in Gent, woonde even in Brussel en trok een jaar doorheen Azië. Nu ze terug is, wil ze haar eigen zaak uitbouwen. “Ik ben jong en ik heb nog veel te leren, dat besef ik. De gelegenheid deed zich voor om in de prachtige locatie van De Passage deze horecazaak over te nemen. Ik heb niet geaarzeld. Ik poog zelf op een veganistische en vegetarische manier te leven vanuit een bezorgdheid voor het milieu en het voortbestaan van onze planeet. Dat belet niet dat ik af en toe wel ‘s zondig en bij Mc Donald’s passeer. Vandaar dat ik met Pearl’s Foodmarket sta voor een allround concept. Iedereen is hier welkom, ook wie graag vlees eet. Plantaardig comfort food, dat is ons ding. Men kan ter plaatse eten en er is meeneem mogelijk. Het terras buiten is ideaal bij goed weer, binnenin De Passage hebben we tafeltjes klaar staan die we speciaal met heel leuke graffiti hebben versierd. De volledige aankleding van de zaak is apart en flashy. Een groot openingsfeest is nu niet aan de orde maar dat volgt nog wel van zodra dat mag en kan. Op termijn zullen we hier ook allerhande merchandising verkopen. We zijn geopend van woensdag tot en met zondag. Ik kan rekenen op de hulp van mijn ouders en straks van studenten en flexijobbers om de zaak te runnen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Voor nog geen 200 euro vliegen én slapen in Venetië, Berlijn of Londen: de scherpste reisdeals op een rij
Kriebelt het om op vakantie te vertrekken, maar wil je er niet te veel geld aan spenderen? Wie het slim aanpakt, kan ook voor een klein budget een leuke reis ondernemen, binnen én buiten Europa. ‘Low cost’ maatschappijen overtroeven elkaar met de meest interessante pakketreizen. HLN Shop helpt je bij het kiezen van een vakantie op jouw maat. -
Voormalig massage- en relaxatiesalon Club Madame in de fik, oorzaak wordt onderzocht
In de Ninoofsesteenweg 553 is brand ontstaan in het voormalige Club Madame. Het vuur werd opgemerkt kort na de middag. De brandweer had het vuur snel onder controle, het verkeer op de drukke invalsweg moest tijdelijk over één rijstrook.Ronse -
Spaargids.be
Klant bij AXA Bank of Crelan? Dit verandert er voor jou als gevolg van de fusie
Eind 2021 was er groot nieuws in de bankensector: Crelan nam AXA Bank Belgium over. De Groep Crelan verdubbelde zo in omvang. Tot nu toe bleven beide merken naast elkaar bestaan. Alleen: hoelang blijft alles nog bij het oude voor jou als klant? Zijn er nu al veranderingen? En welke staan er op til? Spaargids.be geeft een stand van zaken én blikt vooruit. -
-
Voorzitter Egbert Lachaert van Open VLD komt voor een Vragenvuurtje naar ‘t Verschil in Etikhove
Op maandag 20 maart om 20 uur is voorzitter Egbert Lachaert te gast bij de lokale afdeling in B&B ‘t Verschil in de Nederholbeekstraat in Etikhove.Maarkedal -
Livios
Ligt je terras er vuil bij? Met deze tips maak je het kraaknet zonder het te beschadigen
Maak nu alvast even tijd om je terras grondig te reinigen, zodat je er straks optimaal plezier aan beleeft. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios maximaliseer je je genot en minimaliseer je mogelijke schade en, dus, kosten. -
Oost-Vlaanderen
OPROEP. Overlijden, jubileum, viergeslacht, sportkampioen in jouw stad of gemeente? Laat het ons weten!
Heb jij nieuws te melden? Heb je recent afscheid moeten nemen van een dierbare, is er een viergeslacht of een jubileum in je familie, een sportkampioen in je sportclub… en wil je daarover een mooi bericht op HLN.be? Laat het ons dan zeker weten via femke.peeters@dpgmedia.be. -
PREMIUM
Geen koksopleiding, wel een Michelinster. Tanguy De Turck (42) verovert plaats in prestigieuze gids: “Eén keer per jaar ga ik naar McDonald’s”
Zijn eerste jongensdroom was eigenlijk Formule1-piloot worden. Toen dat wel heel hoog gegrepen bleek, nam hij vrede met kok. Maar voor hij aan dat parcours mocht beginnen, moest Tanguy De Turck (42) van zijn ouders eerst een deftig diploma halen. Dat werd een master in de politieke en sociale wetenschappen. Maar in dat veld gaan werken, zag Tanguy niet zitten. En toen sprong ineens dat kasteeltje, overwoekerd en verwaarloosd, zijn zus in het oog. En de rest is geschiedenis. Lees hier het ietwat kronkelende pad richting Michelinster van chef Tanguy De Turck.Ronse