Jean-François Gribomont, CEO van Utexbel, drong in de Pano-reportage aan op een vriendelijkere en sympathiekere aanpak van de administratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-François Gribomont, CEO van Utexbel, drong in de Pano-reportage aan op een vriendelijkere en sympathiekere aanpak van de administratie. © Ronny De Coster

Pano-reportage over inbreuken op milieuwetgeving zorgt ook in Ronse voor beroering: “Utexbel zal zich zoals iedereen moeten aanpassen aan de geldende regels.”

RONSE“De recente uitzending op de VRT van Pano onder de titel ‘Omgeving verwaarloosd’ over mogelijke inbreuken op de milieuwetgeving van bedrijven als 3M in Zwijndrecht maar ook Utexbel in Ronse, zijn in de Hermesstad op gemengde gevoelens onthaald. Schepen voor Milieubeleid Jan Foulon (CD&V) voelt zich niet aangesproken.

  1. Stadsbestuur gaat niet in op adviezen over tweetaligheid: “We gaan niet alle teksten van onze website vertalen naar het Frans”
    PREMIUM
    RONSE

    Stadsbe­stuur gaat niet in op adviezen over tweetalig­heid: “We gaan niet alle teksten van onze website vertalen naar het Frans”

    Het stadsbestuur van Ronse gaat niet in op de adviezen van de Vaste Commissie voor Taaltoezicht wat betreft de toepassing van de wetgeving op de taalfaciliteiten. Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden Bart Somers (Open VLD) had daarover een brief gestuurd na een klacht van het comité Renaix Bilingue-Ronse Tweetalig. “We zijn geen tweetalige stad.”