Martine Matthijs en Patrice Vandendaele. Zij is de nicht van Edmond Matthijs die in Villa Madonna woonde.
Volledig scherm
Martine Matthijs en Patrice Vandendaele. Zij is de nicht van Edmond Matthijs die in Villa Madonna woonde. © GEDR

Open Monumentendag focust zondag op Villa Madonna en zorgt zaterdag al voor een avant-première in Villa Nitterveld

RONSEVilla Madonna op de Kruisberg is aanstaande zondag de trekpleister van de Open Monumentendag in Ronse. De dag voordien is Villa Nitterveld boven de Savooistraat het decor voor een pianoconcert en een exclusief bezoek.

 1. Lech Schelfout vindt huishoudelijk reglement voor Scouting Durendael getuigen van een wantrouwige visie op jongeren: “Weinig jeugdbewegingen die zo’n maatregelen krijgen opgelegd”
  PREMIUM
  RONSE

  Lech Schelfout vindt huishoude­lijk reglement voor Scouting Durendael getuigen van een wantrouwi­ge visie op jongeren: “Weinig jeugdbewe­gin­gen die zo’n maatrege­len krijgen opgelegd”

  Het huisvestingsprobleem van de jeugdverenigingen lijkt stilaan opgelost. Chiro OndergRonse is het werkjaar gestart in de oude school van Sint-Pieter, Scouting Durendael vond onderdak in de stadslokalen in de Grote Marijve. Al vindt Lech Schelfout (Groen) het huishoudelijk reglement dat die laatste groep krijgt opgelegd wel erg streng.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Van de goedkoopste pint tot de lekkerste pita en strafste fuif in Kortrijk: 12 niet te missen aanraders voor alle 16.000 studenten
  PREMIUM
  Kortrijk

  Van de goedkoop­ste pint tot de lekkerste pita en strafste fuif in Kortrijk: 12 niet te missen aanraders voor alle 16.000 studenten

  Een recordaantal van bijna 16.000 studenten vatte nog maar pas een nieuw academiejaar aan in Kortrijk, de grootste studentenstad van West-Vlaanderen. Het festival Student Welcome op het Mandelaplein vierde die start donderdagavond. Een ideaal moment om onze Kortrijk-reporter en eeuwige student twaalf niet te missen aanraders op een presenteerblaadje aan te laten reiken. Waar vind je in Kortrijk de goedkoopste eetplekjes en koffiebars, waar ontmoet je de meest studentikoze cafébazen, wie heeft de strafste studentenclub,… Want het mag ook zeker eens wat luchtiger, na de schooldreiging van afgelopen donderdag op Hoog Kortrijk.