Alain Dillen van Agentschap Natuur en Bos is niet gelukkig met de waterkwaliteit in de beken in Ronse centrum.
Volledig scherm
Alain Dillen van Agentschap Natuur en Bos is niet gelukkig met de waterkwaliteit in de beken in Ronse centrum. © Photo News

Onderzoek naar visbestand bewijst het: het beekwater in centrum Ronse is van slechte kwaliteit

RonseVisserijbiologen Alain Dillen en Pieter Boets onderzochten in zeven beken rond Ronse hoe het gesteld is met het visbestand. Zeer goed, zo bleek. En dat geldt dus ook voor de kwaliteit van het water. Alleen in het centrum van de stad zijn de resultaten negatief: geen vis en zeer vervuild water.

  1. Christophe (50) test wielerteams en voetbalploegen op Covid-19: “Mignolet of Van Aken, ik wist in het begin niet wie voor mij zat”
    RONSE

    Christophe (50) test wieler­teams en voetbal­ploe­gen op Covid-19: “Mignolet of Van Aken, ik wist in het begin niet wie voor mij zat”

    Sedert het begin van de coronacrisis, heeft Christophe Fort (50) er een opdracht bij. Zijn zorgbedrijf Senor deed al aan thuisverpleging, medische pedicure, verhuur van medisch materiaal en bloedafnames. In maart 2020 kwam daar het afnemen van testen op Covid-19 bij. “Wielerteams, voetbalploegen, zakenlui, werkmensen en virologen. Ze passeren hier allemaal. En ja, ik ben soms ook een beetje bang.”