De Nieuwe Haard heeft 16 dossiers lopen naar huurders die in het buitenland eigendom hebben. Maar het is de rechter die oordeelt, niet de huisvestingsmaatschappij.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nieuwe Haard heeft 16 dossiers lopen naar huurders die in het buitenland eigendom hebben. Maar het is de rechter die oordeelt, niet de huisvestingsmaatschappij. © GEDR

Onderzoek naar buitenlands bezit van sociale huurders wil rechtvaardigheid bij de toewijzing, maar doet ook vragen rijzen. “Je huis verliezen omdat je een oude stal erft en 258 euro, dat is er toch over?”

RONSEDe sociale huisvestingsmaatschappij De Nieuwe Haard heeft 16 dossiers overgemaakt aan een privaat onderzoeksbureau dat moet nagaan of huurders ten onrechte een sociale woning hebben gekregen. Het vermoeden bestaat dat de betrokkenen een eigendom hebben in het buitenland en dat is tegen de wet. Groen heeft vragen bij dergelijke onderzoeken.

 1. Op Camping Visvijvers in Nukerke hebben Franky en Cathy uit Poperinge hun paradijs gevonden. “Als een vaste gast op vrijdagavond niet opdaagt, is het via Whatsapp meteen van: waar zit je?”
  PREMIUM
  MAARKEDAL

  Op Camping Visvijvers in Nukerke hebben Franky en Cathy uit Poperinge hun paradijs gevonden. “Als een vaste gast op vrijdag­avond niet opdaagt, is het via Whatsapp meteen van: waar zit je?”

  “We hebben overal gezocht naar een geschikte camping: in de Ardennen, aan de zee, in Noord-Frankrijk en in Nederland. Overal is het te groot, te druk, te afstandelijk. Nergens is het beter dan hier. Als we thuiskomen op zondagavond, begin ik alles al klaar te leggen om de volgende vrijdag te vertrekken.” Om maar te zeggen: Kathy Vanhove (49) en Franky Pauwels (50) uit Poperinge hebben op Camping Visvijvers in Nukerke-Maarkedal hun paradijs gevonden. Ze staan er nu vier jaar. Toen ruilden ze na 20 jaar La Roche de echte Ardennen voor de Vlaamse versie.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.