Schepen Joris Vandenhoucke, Marlies Decavel van de bib en opbouwwerker Piet Clottens met de boekjes.
Volledig scherm
Schepen Joris Vandenhoucke, Marlies Decavel van de bib en opbouwwerker Piet Clottens met de boekjes. © Lieke D'hondt

Onderwijsopbouwwerkers delen meer dan 400 boeken uit in Ronse: “Verhinderen dat kinderen door lockdown leesachterstand oplopen”

Het stadsbestuur en de bibliotheek van Ronse schenken 75 kinder- en jeugdboeken aan het onderwijsopbouwwerk van Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen in Ronse. Samen met de giften van drie uitgeverijen heeft het onderwijsopbouwwerk nu ruim 400 boeken ter beschikking voor de Ronsese kinderen.

  1. REEKS UITSTERVEND RAS. Hendrik (52) zei verzekeringswereld vaarwel om instrumenten op te verkopen en te herstellen: “De zoektocht naar de perfecte klank heeft me altijd gefascineerd”
    PREMIUM

    REEKS UITSTER­VEND RAS. Hendrik (52) zei verzeke­rings­we­reld vaarwel om instrumen­ten op te verkopen en te herstellen: “De zoektocht naar de perfecte klank heeft me altijd gefasci­neerd”

    Gentenaar Hendrik De Bruyne (52) startte een carrière in het bank- en verzekeringswezen toen hij 28 jaar was. Gelukkig werd hij er niet van. Twee jaar geleden kreeg hij de kans om de Muziekhandel Oudenaarde over te nemen. “Ik stond na een half uur bij de notaris en tien minuten later waren de papieren getekend. Ik speel gitaar vanaf mijn veertiende. Je kunt geen goede muzikant zijn als je niet geobsedeerd bent door jouw instrument. Nu is mijn passie ook mijn job. Corona of niet: ik ben een gelukkig mens.” Lees meer verhalen van deze reeks in ons dossier.