Illustratiefoto Ronny De Coster
Volledig scherm
© Illustratiefoto Ronny De Coster

Met 146 kilometer per uur over Elzeelsesteenweg in Ronse

RonseDe politie heeft afgelopen week maar liefst 5.005 auto’s op hun snelheid gecontroleerd. De zwaarste overtreding noteerden ze langs de Elzeelsesteenweg: een auto reed er maar liefst 146 kilometer per uur, meer dan dubbel dan de toegelaten snelheid.

 1. Rechter stelt vier drugdealers verantwoordelijk voor de dood van Angelo: tot vier jaar cel
  PREMIUM
  OUDENAARDE/RONSE/ZWALM/WORTEGEM-PETEGEM

  Rechter stelt vier drugdea­lers verantwoor­de­lijk voor de dood van Angelo: tot vier jaar cel

  Voor de correctionele rechter in Oudenaarde werden celstraffen tot vier jaar met uitstel uitgesproken tegen vier beklaagden. Zij werden beschuldigd van het dealen van mephedrone, een relatief nieuwe en zeer verslavende drug. Dat leidde tot de dood van Angelo V.L. Het gebeurt zelden dat leveranciers van drugs ook verantwoordelijk worden gesteld voor de dood van de gebruiker.
 2. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.