De woning is zichtbaar zwaar beschadigd.
Volledig scherm
De woning is zichtbaar zwaar beschadigd. © GEDR

Man (80) sterft in woningbrand in de Kruisstraat, vlakbij het parcours van de Ronde van Vlaanderen

RonseIn de Kruisstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 80-jarige man om het leven gekomen toen er brand uitbrak in zijn woning.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Sociale Kruidenier Kaboes dankt de vrijwilligers voor tien jaar medewerking aan een noodzakelijk kwaad. “De perceptie bestaat dat we hier winkeltje spelen maar de nood is reëel en groeit”
  RONSE

  Sociale Kruidenier Kaboes dankt de vrijwilli­gers voor tien jaar medewer­king aan een noodzake­lijk kwaad. “De perceptie bestaat dat we hier winkeltje spelen maar de nood is reëel en groeit”

  In de tuin van Den Botaniek in de Spinstersstraat trakteerde de overkoepelende vzw Grijkoort de vrijwilligers van Sociale Kruidenier Kaboes op tien jaar werking van wat directeur Jan Foulon een noodzakelijk kwaad noemde. “Wekelijks komen zo’n 180 gezinnen langs om noodzakelijke producten te kopen waar ze anders geen geld voor hebben”, zegt coördinator Fabienne Van de Casteele