Kinderen in kwetsbare gezinnen hebben vaak geen toegang tot een computer of laptop.
Volledig scherm
Kinderen in kwetsbare gezinnen hebben vaak geen toegang tot een computer of laptop. © thinkstock

Lions Ronse en Huis van het Kind stellen 38 laptops ter beschikking van kinderen in kwetsbare gezinnen

De uitbraak van het coronavirus stelt kwetsbare gezinnen voor extra uitdagingen. De scholen proberen de kinderen via de digitale weg te bereiken om hen van thuis uit bij het schoolgebeuren te betrekken. Maar zonder computer of laptop is dat onmogelijk. Het Huis van het Kind Ronse en Lions Ronse stellen daarom 38 laptops ter beschikking van deze kwetsbare gezinnen.

 1. Echtgenoot probeert vrouw te doden en daarna zichzelf: slachtoffers niet langer in levensgevaar, man is aangehouden
  Play
  Ronse

  Echtgenoot probeert vrouw te doden en daarna zichzelf: slachtof­fers niet langer in levensge­vaar, man is aangehou­den

  Een man die zaterdagochtend in Ronse geprobeerd heeft om zijn vrouw en zichzelf te doden, verkeert na een spoedoperatie niet langer in levensgevaar. De situatie van de vrouw was eerder al stabiel. Zij bleek zelf nog de hulpdiensten gealarmeerd te hebben. Het is nog niet duidelijk wat de man bezield heeft, wel is hij al voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die beslist heeft om hem aan te houden.
 2. Van een avonturenpark tot kajakken: met deze 9 activiteiten in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen kan jouw zomer niet meer stuk
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van een avonturen­park tot kajakken: met deze 9 activitei­ten in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen kan jouw zomer niet meer stuk

  De zomervakantie is weer aangebroken en dat betekent dat er eindelijk tijd is om leuke activiteiten te doen. Heb jij nog geen plannen voor de zomervakantie? Dan komt daar met deze tips ongetwijfeld verandering in. Van een avonturenpark in Oudenaarde tot kajakken in Denderleeuw: met deze 9 activiteiten in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen kan jouw zomer niet meer stuk.