De lange rij liep van de Nieuwe Brugstraat, langs het De Malanderplein tot in de Ferrantstraat.
Volledig scherm
De lange rij liep van de Nieuwe Brugstraat, langs het De Malanderplein tot in de Ferrantstraat. © GEDR

Lange wachtrij voor eerste prik zonder afspraak aan het vaccinatiecentrum COC in Ronse: “Kom later vandaag of morgen terug”

RONSE/MAARKEDAL/KLUISBERGENEr stond donderdagmiddag om 14 uur een lange rij wachtenden aan het vaccinatiecentrum COC in Ronse voor een eerste prik zonder afspraak. Er waren te veel gegadigden voor het aantal beschikbare vaccins. Daarom werd gevraagd om later op de middag terug te keren. Ook vrijdag kan het nog.

 1. Ronse gaat in tegen Voetbalbond en houdt stadion gesloten voor match na coronabesmetting bij spelers: “Enige juiste beslissing voor volksgezondheid”
  PREMIUM
  RONSE/OUDENAARDE

  Ronse gaat in tegen Voetbal­bond en houdt stadion gesloten voor match na coronabe­smet­ting bij spelers: “Enige juiste beslissing voor volksge­zond­heid”

  De voetbalwedstrijd tussen FC Lindsay Cleaning Ronse en Racing Mater die zaterdag op de kalender stond, is uitgesteld nadat het stadsbestuur van Ronse weigerde om de stedelijke accommodatie ter beschikking te stellen. Bij de thuisploeg waren er na de training van woensdagavond besmettingen met COVID-19 vastgesteld. De Belgische Voetbalbond had eerder laten weten dat de match wel gewoon moest doorgaan. “Maar er trainen en spelen ook andere teams op ’t Rosco.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Château du Mylord al 40 jaar aan de top van de Belgische gastronomie: “Het zit ‘m in de genen”
  PREMIUM
  RONSE/ELLEZELLES

  Château du Mylord al 40 jaar aan de top van de Belgische gastrono­mie: “Het zit ‘m in de genen”

  De mylord waarvan sprake in de naam van tweesterrenrestaurant Le Château du Mylord verwijst naar Frederic Gubbins, voormalig gouverneur van Brits-Indië in de jaren 1850. In Antwerpen ontmoette hij de bevallige Bellonie Créteur uit Ellezelles. Zij loodste hem mee naar haar dorp in Henegouwen waar ze in 1861 een kasteeltje optrokken. Daar begon chef Jean-Baptiste Thomaes (62) 40 jaar geleden aan een verhaal dat startte aan een afwasbak.