Nadine Vanderhaeghen.
Volledig scherm
Nadine Vanderhaeghen. © Foto Ronny De Coster

"Je mag niet bij de pakken blijven zitten"

RONSEDit weekend lopen en wandelen meer dan duizend mensen om geld in te zamelen voor de Stichting tegen Kanker tijdens Levensloop Ronse. Ook zij die strijden tegen kanker komen naar buiten. Eén van hen is Nadine Vanderhaegen (69).

 1. Schepen Wim Vandevelde (N-VA) haalt zwaar uit naar raadslid van Groen: “Lech Schelfout staat voor de destructie van onze stad”
  RONSE

  Schepen Wim Vandevelde (N-VA) haalt zwaar uit naar raadslid van Groen: “Lech Schelfout staat voor de destructie van onze stad”

  De uitoefening van het voorkooprecht van de stad om in de Spinstersstraat in Ronse een woning te verwerven werd in de gemeenteraadszitting unaniem goedgekeurd maar gaf toch aanleiding tot een hevige woordenwisseling tussen Lech Schelfout (Groen) en schepen van Huisvesting Wim Vandevelde (N-VA). “Uw ideeën trekken armoede aan”, verweet de schepen het verbouwereerde raadslid.
 2. Luc en Geert verhuren 11.000 theaterkostuums en attributen in Etikhove: “Alles is ons in de schoot geworpen”
  MAARKEDAL

  Luc en Geert verhuren 11.000 theaterkos­tuums en attributen in Etikhove: “Alles is ons in de schoot geworpen”

  Niet minder dan 11.000 kostuums hangen in de Berkenstraat in Etikhove. Theatergezelschappen wanen zich in een paradijs als ze het pand van Luc Provost en Geert Verheyen binnenstappen. De afdeling verhuur van theaterkostuums en -rekwisieten van CC Maskerade draait sinds het voorjaar op volle toeren in het voormalige warenhuis. “De timing kon inderdaad beter…”
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?