William Bral is 70 en de familiezaak ook. Tijd om ermee te stoppen.
Volledig scherm
PREMIUM
William Bral is 70 en de familiezaak ook. Tijd om ermee te stoppen. © GEDR

Horlogemaker William sluit zaak die oom 70 jaar geleden opstartte: “Er is een tijd voor alles, zelfs om te stoppen”

RonseDit weekend sluit William Bral (70) de deuren van zijn juwelierszaak in de Jean-Bapiste Dekeyserstraat. Hij maakt daarmee een einde aan een verhaal dat in 1952 begon bij zijn oom Jacques Bral die zich als horlogemaker vestigde in wat tot dan de schoenenwinkel van zijn moeder was geweest.

 1. Jarige kraanman Jean Gheysens (88) mag nieuwe kerstboom op de Grote Markt plaatsen: “In 22 jaar het kleinste exemplaar dat ik al heb gezet”
  RONSE

  Jarige kraanman Jean Gheysens (88) mag nieuwe kerstboom op de Grote Markt plaatsen: “In 22 jaar het kleinste exemplaar dat ik al heb gezet”

  Kraanman op rust Jean Gheysens kroop vandaag - nét op zijn achtentachtigste verjaardag - nog eens in zijn cabine om de nieuwe kerstboom op de Grote Markt in Ronse te plaatsen. Een taakje dat hij al 22 jaar aan een stuk met veel plezier uitvoert. Eén ding valt Jean dit jaar evenwel meteen op: “Die boom van elf meter is de kleinste die we al ooit hebben gehad.”
 2. Plannen voor Sportsite Kortekeer aangepast en goed bevonden: “De eigen jeugd laten voetballen in Maarkedal was altijd het hoofddoel”
  MAARKEDAL

  Plannen voor Sportsite Kortekeer aangepast en goed bevonden: “De eigen jeugd laten voetballen in Maarkedal was altijd het hoofddoel”

  Plannen voor een grote sportsite met padelterreinen, een Finse piste en meerdere voetbalvelden aan de Kortekeer in Maarkedal? Daar kon het Agentschap Natuur en Bos eerder dit jaar niet mee lachen. De schetsen konden dan ook de vuilnisbak in. Nu heeft het gemeentebestuur een nieuw plan klaar, dat minder belastend is voor de natuur. Zonder padel of looppiste, maar wel veel plaats voor voetbal.