In 2008 Bommelskoning, straks de baas op het stadhuis.
Volledig scherm
In 2008 Bommelskoning, straks de baas op het stadhuis. © GEDR

Het verhaal van de Bommelskoning die het stadhuis veroverde: Ignace Michaux wordt op 1 september burgemeester van Ronse

RONSEOp een prikbord in zijn kantoor op het stadhuis hangt een lijst met alle burgemeesters van Ronse. Op 1 september mag CD&V-er Ignace Michaux (43) daar zijn eigen naam bijschrijven. De huidige eerste schepen volgt dan partijgenoot Luc Dupont (69) op, die na 22 jaar de sjerp doorgeeft.

  1. Sociale Kruidenier Kaboes dankt de vrijwilligers voor tien jaar medewerking aan een noodzakelijk kwaad. “De perceptie bestaat dat we hier winkeltje spelen maar de nood is reëel en groeit”
    RONSE

    Sociale Kruidenier Kaboes dankt de vrijwilli­gers voor tien jaar medewer­king aan een noodzake­lijk kwaad. “De perceptie bestaat dat we hier winkeltje spelen maar de nood is reëel en groeit”

    In de tuin van Den Botaniek in de Spinstersstraat trakteerde de overkoepelende vzw Grijkoort de vrijwilligers van Sociale Kruidenier Kaboes op tien jaar werking van wat directeur Jan Foulon een noodzakelijk kwaad noemde. “Wekelijks komen zo’n 180 gezinnen langs om noodzakelijke producten te kopen waar ze anders geen geld voor hebben”, zegt coördinator Fabienne Van de Casteele