De Pagadders, nu in twee bubbels maar daarom niet minder vrolijk.
Volledig scherm
De Pagadders, nu in twee bubbels maar daarom niet minder vrolijk. © GEDR

Het team van hoofdanimator Ibbe bezorgt De Pagadders een zomer vol ambiance: “Ik ben hier zelf nog een kindje geweest”

RONSEVoor het tweede jaar op zijn De Pagadders, de speelpleinwerking van de stad Ronse, neergestreken in gebouwen van de Da Vinci-campus op de Engelsenlaan. Hoofdanimator Ibbe Geenens (18) bezorgt er, samen met haar groep animatoren, tot 200 kinderen een mooie vakantie. “Ik ben hier zelf ook een kindje geweest”, zegt ze.

 1. Minister Diependaele op bezoek in AZ Sint-Elisabeth: “Samenwerking tussen ziekenhuizen van Zottegem en Ronse versterkt Vlaamse Ardennen als echte zorgregio”
  Zottegem/Ronse

  Minister Diependae­le op bezoek in AZ Sint-Elisabeth: “Samenwer­king tussen ziekenhui­zen van Zottegem en Ronse versterkt Vlaamse Ardennen als echte zorgregio”

  Vlaams minister Matthias Diependaele bracht woensdag een bezoek aan het AZ Sint-Elisabeth Zottegem. Hij ging langs bij enkele afdelingen en maakte officieel kennis met Stefaan Blomme, overkoepelend CEO van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem en vzw Werken-Glorieux in Ronse. “Met deze samenwerking versterkt de Vlaamse Ardennen haar positie als echte zorgregio en kunnen we meer gespecialiseerde zorgdiensten aanbieden", zegt Diependaele.
 2. Gewezen patisserie in de Stationsstraat is verkocht. “Talloze familiefeesten van generaties Ronsenaars eindigden met gebak en ijs van bij Madam De Vuyst”
  PREMIUM
  RONSE

  Gewezen patisserie in de Stations­straat is verkocht. “Talloze familie­fees­ten van generaties Ronsenaars eindigden met gebak en ijs van bij Madam De Vuyst”

  Het is een opgemerkte deelnemer aan de drukbezochte Rommelmarkt vandaag in de centrumstraten van Ronse: Anne De Vuyst (66) biedt een resem bakvormen, bordjes, inpakdoosjes en andere gadgets uit lang vervlogen tijden voor een habbekrats te koop aan. Het huis in de Stationsstraat waar in 1950 de legendarische Patisserie De Vuyst startte, is verkocht.
 1. Erick Rios staat met Ronse voor nieuwe uitdaging in derby tegen Olsa: “Tonen dat we stappen gezet hebben”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  Erick Rios staat met Ronse voor nieuwe uitdaging in derby tegen Olsa: “Tonen dat we stappen gezet hebben”

  Tweedenationaler SK Ronse staat zondagnamiddag voor de eerste uitmatch van de nieuwe competitie en het is er meteen eentje die kan tellen. De blauwhemden trekken naar de buren van Olsa Brakel en hopen er de goede openingsmatch van zaterdagavond tegen Sparta Petegem te kunnen bevestigen. “Maar wel het liefst met dat verschil dat het ons nu wel punten oplevert”, benadrukt coach Erick Rios.