Een eeuw oud: de Pessemierbrug.
Volledig scherm
Een eeuw oud: de Pessemierbrug. © GEDR

Heropgebouwd nadat Duitsers eerste versie opbliezen in 1918, beschermd monument sedert 1999: de Pessemierbrug is een eeuw oud

RONSEIn 1922 werd de Pessemierbrug zoals we ze nu kennen heropgebouwd nadat de terugtrekkende Duitse troepen de originele versie opbliezen in 1918. Het is één van de oudst bewaarde betonnen boogbruggen in Vlaanderen.

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Zo VeloVeilig is Ronse: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  ronse

  Zo VeloVeilig is Ronse: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Ronse hebben 33 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.